Ravnatelj civilne zaštite Damir Trut izjavio je kako je prilikom slijetanja autobusu kosovskih oznaka s autoceste kod Slavonskog Broda poginulo devet putnika i vozač, a potvrdio je i kako je u autobusu bilo djece, dodavši međutim da ne može govoriti jesu li i ona među poginulima.

"U autobusu je bilo 67 putnika i dva člana posade, dva vozača. Devet putnika i jedan vozač su poginuli.  44 putnika je primljeno u slavonskobrodsku bolnicu, osam njih je teže ozlijeđeno. 14 putnika i jedan vozač smješteni su u Policijskoj postaji, čekaju da im bude osiguran smještaj", kazao je u nedjelju Trut u Slavonskom Brodu.

Novinarima je potvrdio i da je u autobusu bilo djece dodavši da ne može govoriti jesu li djeca među poginulima.

Zbog jutrošnje teške prometne nesreće u Slavonski Brod su u nedjelju stigli ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj civilne zaštite Damir Trut kako bi se upoznali s okolnostima nesreće i pružanjem zdravstvene skrbi ozlijeđenim putnicima.

Broj poginulih u jutrošnjem slijetanju autobusa na autocesti kod Slavonskog Broda porastao je na deset, izvijestila je u nedjelju slavonsko-brodska policija uz napomenu da je tijekom očevida utvrđeno kako se radi o autobusu kosovskih, a ne makedonskih registracijskih oznaka.

Tijekom obavljanja očevida, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u prometnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetaka prevezeno na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu, stoji u priopćenju policije.

Napominju i kako će više informacija biti po završetku očevida.

Kako se neslužbeno doznaje autobus je prometovao na liniji Frankfurt-Đakovca.

Uskoro bi, po neslužbenim informacijama, na mjesto događaja trebao doći i ministar zdravstva Vili Beroš.

S mjesta nesreće vozila hitne pomoći još uvijek odvoze unesrećene, a na terenu oko prevrnutog autobusa interveniraju i pripadnici javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.

Policija je oko 6,20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnom kolničkom traku dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa, a po prvim informacijama policije bile su tri, a potom osam smrtno stradalih osoba. 

Zbog nesreće prekinut promet na A3 kod Slavonskog Broda

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca, upozoravaju u nedjelju ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima, a kolona vozila ispred čvora Slavonski Brod Zapad duga je oko tri kilometra. (Hina/foto Pixell)