U petak su se na području Istre dogodile tri prometne nesreće u kojima su ozlijeđeni vozača motocikla.

Prva nesreća dogodila se oko 8 sati u Ulici Venerio Rosetto u Rovinju, kada je 41-godišnjakinja koja je upravljala mopedom Piaggio Liberty, pulske registarske oznake, udarila u psa mješanca koji je bio bez nadzora i pretrčavao cestu. Kako bi izbjegla nalet na psa, vozačica je naglo zakočila pala na tlo, pri čemu je lakše ozlijeđena. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 39-godišnjoj vlasnici psa izdan je prekršajni nalog.

Druga nesreća dogodila se oko 8.50 sati u Poreču, kada je 54-godišnjakinja upravljala automobilom Opel Astra, pulske registarske oznake te je u naselju Pical, dolaskom do skretanja na cestu koja vodi prema hotelu, započela skretati u lijevo i oduzela prednost prolaska motociklu Piaggio Beverly, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera 37-godišnjak, a koji nije imao uredno pričvršćenu kacigu. Nakon sudara, motociklist je pao na tlo i zadobio ozlijede te je prevezen u pulsku bolnicu. Težina njegovih ozljeda zasad nije poznata. Policija će protiv vozačice poduzeti odgovarajuće mjere, ovisno o težini ozljeda 37-godišnjaka.

Posljednja nesreća dogodila se oko 14 sati u Ulici braće Lorenzetto u Rovinju, kada je 55-godišnjak upravljao motociklom Yamaha, pulske registarske oznake te je dolaskom do oštrog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik, pri čemu je lakše ozlijeđen. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 55-godišnjaku će se izdati prekršajni nalog. (iPress)