Policija je jučer oko 21 sat zaprimila dojavu o požaru plovila u marini u Rovinju. Požar su ugasili rovinjski vatrogasci oko 21.30 sati. U događaju nitko nije ozlijeđen, ali je 58-godišnjem mađarskom državljaninu nastala zasad neutvrđena materijalna šteta.

Policijski službenici obavili su očevid na plovilu zajedno s inspektorom zaštite od požara te je utvrđeno kako je požar izbio zbog tehničkog kvara na instalacijama unutar putničke kabine. Uslijed požara nastala su termička oštećenja unutar kabine i unutrašnjosti plovila. Policija će o utvrđenom dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Požar je izbio na jahti 'White horse two' u vlasništvu Mađara dok je bila u rovinjskoj ACI marini. 

- Večeras je teško reći i napisati nešto suvislo i pametno, previše je emocija, adrenalina, ponosa da bi to izgledalo onako profesionalno. A ovako od srca iznimno ponosan na cijeli kolektiv JVP-UVFP Rovinj-Rovigno na fantastično odrađenoj intervenciji. Velike zahvale kolegama iz ACI Marine bez čije pomoći bi ovaj požar sasvim sigurno bio neka druga priča, postirao je svoj komentar na facebooku zapovjednik JVP Rovinj.

(iPress/Foto JVP Rovinj)