U subotu, 24. srpnja oko 23.20 sati, policija je zaprimila dojavu da se osoba vozi biciklom autocestom A9 (Istarski ipsilon) te su policijski službenici nedaleko mosta Mirna zatekli 41-godišnjeg slovenskog državljanina koji je pod utjecajem alkohola od 2.58 promila upravljao biciklom, a da pritom nije bio ni označen reflektirajućom odjećom. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv vozača bicikla je pokrenut prekršajni postupak.

Istog dana oko 17.30 sati prometna pulska policija je u Valturi zaustavila automobil Ford, riječke registarske oznake, kojim je iz smjera Valture u smjeru Ušićevih Dvora pod utjecajem alkohola od 1.95 promila upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izrečena novčana kazna od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Jučer oko 20.30 sati 70-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.98 promila upravljao automobilom Volkswagen, pulske registarske oznake, kolnikom Fažanske ceste. Nedaleko Valbandona, vozač je u zavoju zbog velike koncentracije alkohola izgubio nadzor nad automobilom, prešao van kolnika i udario u zemljano uzvišenje. U nesreći je nastala materijalna šteta, a vozaču je radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena novčana kazna od 11.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. (iPress)