Općinski sud u Puli potvrdio je optužnicu Općinskog državnog odvjetništva protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog počinjenja kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje, neovlaštenog snimanja, neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, te prisile prema službenoj osobi. Također potvrđena je optužnica i protiv hrvatske državljanke (2000.) zbog počinjenja kaznenog djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Optužnicom se 31-godišnjeg okrivljenika tereti da je 9. prosinca 2020. u stanu na području grada Pule, fizički napao 40-godišnju oštećenicu i uzeo joj mobitel i sve osobne dokumente te joj vezao ruke i zaključao je u stan. Tereti ga se i da je u večernjim satima, uporabom vozila u njenom vlasništvu, prevezao ju u drugi stan na području grada Pule gdje ju je ponovno fizički napao te joj je višekratno upućivao prijeteće riječi, kao i da je uključio video kameru te je 40-godišnjakinju nastavio držati zaključanu u sobi uz stalni video nadzor, sve do 12. prosinca 2020. kada je 40-godišnjakinja, iskoristivši njegovu odsutnost i nepažnju u nadziranju, uspjela pobjeći te se obratila za pomoć policijskim službenicima. Oštećena 40-godišnjakinja je zadobila brojne tjelesne ozljede. Optužnicom se 31-godišnjaka tereti da je i nakon 12. prosinca 2020. nastavio neovlašteno koristiti osobni automobil u vlasništvu 40-godišnjakinje.

Okrivljenog 31-godišnjaka tereti se da se, znajući da policijski službenici tragaju za njime zbog počinjenih kaznenih djela, a nakon što su mu dva policijska službenika pristupila 2. veljače 2021. u Puli, radi utvrđivanja njegova identiteta, počeo udaljavati oglušujući se na policijske zapovijedi. Nakon što su ga policijski službenici sustigli i, radi sprječavanja bijega, primijenili sredstva prisile, 31-godišnjak je, tereti ga se, pružao aktivni otpor tijelom, a potom je izvadio elektrošoker kojim je policijskim službenicima nanio lakše tjelesne ozljede te se udaljio s mjesta događaja.

Optužnicom se 21-godišnju okrivljenicu tereti da je od 12. prosinca 2020. do 4. veljače 2021. u Puli, znajući da je 31-godišnjak prethodno počinio kaznena djela i da se krije te da ga traži policija zbog počinjenja kaznenih djela, pružila mu na korištenje svoj podstanarski stan u Puli radi daljnjeg skrivanja od policije.

Općinski sud u Puli je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i protiv 31-godišnjeg okrivljenika produljio istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo. (iPress)

Vezani tekst:

Puljanin zatočio ženu - kada je pronađen elektrošokerom ozlijedio policajce