Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom njemačkom državljankom i 28-godišnjim njemačkim državljaninom te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava i kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

Naime, policija je u petak, 30. srpnja oko 19,30 sati zaprimila dojavu da je na parkiralištu u Ulici Mate Vlašića u Poreču u automobilu VW Caddy, njemačke registarske oznake zaključano dvoje djece i pas. Policijski službenici su se odmah uputili na mjesto događaja gdje su zatekli 28-godišnju njemačku državljanku koja je netom prije dolaska policije otključala automobil.

Policija je pozvala ekipu hitne medicinske pomoći Poreč koji su pružili pomoć djeci koja su zbog razvijenih simptoma toplinske iscrpljenosti prevezena u pulsku bolnicu. Nakon što im je pružena adekvatna pomoć, djeca su otpuštena iz bolnice dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska ambulanta.

Njemački državljani su uhićeni te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su na parkiralištu ispred trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića u Poreču sat vremena u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima ostavili dvoje djece i psa. Osumnjičeni su jučer u večernjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo i centar za socijalnu skrb. (iPress)