Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina. Policijski službenici su 12. rujna oko 12,50 sati, u Svetom Lovreču, zaustavili automobil Volvo, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 55-godišnjak dok se na mjestu suvozača nalazio 44-godišnjak, koji je kod sebe neovlašteno posjedovao 19,5 kilograma rezanog duhana. Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Na plaži u Puli i Rovinju opljačkani turisti

Policija traga za nepoznatim počiniteljima koji su u subotu oko 10 sati s plaže na Verudeli otuđili torbu s mobitelima i drugim predmetima, čime je oštetio dvojicu austrijskih državljana u dobi od 22 i 23 godine za više tisuća kuna. Istog dana oko 14 sati nepoznati je počinitelj s plaže na Zlatnom Rt-u u Rovinju otuđio torbe s mobitelima i novcem, čime je oštetio 63-godišnju austrijsku državljanku za više tisuća kuna.
 
Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem.

U Umagu iz vozila  otuđen novac

Umaška policija je 10. rujna oko 9,30 sati zaprimila dojavu o provali u vozilo pravne osobe iz Zagreba. Obavljenim očevidom utvrđeno je kako su nepoznati počinitelji iz prtljažnika vozila Volkswagen, zagrebačke registarske oznake, otuđili zasad neutvrđeni novčani iznos. Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljima.

Provalio u prostorije recepcije u Barbarigi 

Policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je u noći s 9. na 10. rujna u Barbarigi provalio u uredske prostorije recepcije iz kojih je otuđio novac, čime je oštetio pravnu osobu iz okolice Vodnjana za više desetaka tisuća kuna. (iPress)