Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 16. rujna 2021., provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja državljana Bosne i Hercegovine (1952.), zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, i to dva kaznena djela spolnom zlouporabom djeteta mlađeg od petnaest godina, jednim pokušajem kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, i dva kaznena djela spolnom zlouporabom djeteta mlađeg od petnaest godina, te je istoga dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 69-godišnjeg okrivljenika zbog navedenih kaznenih djela.

Postoji osnovana sumnja da je 69-godišnji okrivljenik od studenog 2020. do travnja 2021. godine, na području Istarske županije, počinio navedena kaznena djela na štetu djeteta mlađeg od petnaest godina.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je istoga dana podnijelo Županijskom sudu u Puli prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 69-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Županijski sud u Puli prihvatio je navedeni prijedlog i protiv 69-godišnjeg okrivljenika odredio istražni zatvor, stoji u priopćenju Općinsko državno odvjetništva u Puli. (iPress)