Podignuta optužnica protiv 23-godišnjaka zbog nasilja u obitelji i prijetnje
Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 21. rujna 2021. ispitalo hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji i prijetnje.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je od lipnja do 18. rujna 2021. u Umagu, u stanu u kojem zajedno živi sa svojom izvanbračnom suprugom (1996.), protivno članku 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, učestalo ju omalovažavao i vrijeđao te vikao na nju i zastrašivao ju. Kada bi se ona požalila, tereti ga se da ju je vrijeđao i ponižavao te ju je u više navrata istjerao iz stana, a kada je ona odlučila otići od njega prijetio joj je da će joj učiniti zlo, kao i da će joj oduzeti zajedničko dijete čim se rodi (oštećenica je trudnica).

Okrivljenika se tereti da je 17. rujna 2021., kada mu je oštećenica rekla da odlazi i da ne želi više ništa imati s njim, poslao joj poruke da će sve porazbijati i zapaliti kada dođe doma te joj zaprijetio što je kod nje izazvalo osjećaje omalovažavanja te se bojala za vlastiti život i zdravlje.

Sud je usvojio prijedlog općinskog državnog odvjetništva i okrivljeniku 21. rujna 2021. odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.(iPress)