U kući u Argonautskoj ulici u Puli u petak poslijepodne policija je pronašla mrtve supružnike, a muškarac koji se dovodi u vezu s ubojstvom je u pulskoj policijskoj postaji, izvijestila je istarska policija. 

Prema dosad dostupnim informacijama radi se o muškoj i ženskoj osobi, odnosno supružnicima te se osnovano sumnja na nasilnu smrt, odnosno na dvostruko ubojstvo, potvrdila je glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač. Ubijeni muškarac je imao 67, a žena 66 godina. Ona nije htjela potvrditi niti opovrgnuti informaciju kako se radi o sinu (39) ubijenih supružnika.

Kako neslužbeno doznajemo, 39-godišnjak iz Pule koji se dovodi u vezi s tim događajem je sin koji se sam prijavio policiji nakon počinjenog zločina, a žrtve dvostrukog ubojstva su Dario i Nada Bašić, dok je počinitelj je njihov sin Vedran Bašić.

Muškarac koji se dovodi u vezu s dvostrukim ubojstvom koje se u petak poslijepodne dogodilo u Argonautskoj ulici u Puli poznat je policiji po prekršajima, ali ne i po nasilnim kaznenim djelima, rekla je u izjavi za novinare glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač. Policija na toj adresi dosad nije imala postupanja zbog narušenih obiteljskih odnosa, rekla je.

Na mjestu događaja očevid obavljaju djelatnici policije u suradnji sa zamjenikom županijskog državnog odvjetnika.

- Vrijeme smrti nije moguće još utvrditi. Mrtvozornik tek mora doći na mjesto događaja, vjerojatno će biti naložena obdukcija tijela, pa će se tek tada doznati uzrok i vrijeme smrti. Zbog očevida koji je u tijeku u ovom trenutku ne možemo iznijeti više detalja o ovom slučaju", rekla je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač. (TUI/ZJ)