Porečka policija provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 69-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijevara na štetu 68-godišnje žene.

Naime, ženu je 18. siječnja na kućni telefon nazvao muškarac koji se predstavio kao policijski službenik koji obavlja provjere zbog sumnje da djelatnici banaka rade nezakonite radnje. Nagovorio ju je da podigne novac koji ima u bankama i preda ga osobi koja će doći na njenu kućnu adresu. Žena je podigla novac, ali je o svemu obavijestila i policiju tako da su policijski službenici uhitili 69-godišnjaka koji je došao po novac. Protiv osumnjičenog muškarca policija je podnijela prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Ovo nije jedini slučaj prijevare na području Istre. Pulska policija zaprimila je 19. siječnja prijavu 53-godišnjakinje koja je putem društvene mreže stupila u kontakt s osobom koja se predstavlja kao vidovnjak koji 'skida' uroke. Osoba je od nje tražila da mu u čarapama dostavi nakit i novac, što je žena i učinila, no ubrzo je shvatila da je prevarena i oštećena za više tsiuća kuna. Istraga u tijeku. (I. Vukan Mandić)