Dvije su osobe poginule, a jedna je teško ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju navečer dogodila na državnoj cesti D66 Pula-Barban, nedaleko od Marčane, potvrdila je istarska policija. 

Prema zasad dostupnim informacijama policija je dojavu o nesreći zaprimila oko 20.30 sati, a nesreća se dogodila nedaleko od igrališta u Marčani kada su se frontalno, u jednom zavoju, sudarila dva osobna automobila - Alfa Romeo i Opel Astra nakon čega je jedan od njih sletio s kolnika.

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak iz Marčane upravljao automobilom Alfa Romeo, pulske registracijske oznake, državnom cestom D-66 iz smjera Barbana prema Marčani. Dolaskom do zavoja, vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja prešao na suprotnu stranu kolnika, gdje se sudario s automobilom Opel Astra, pulske registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 24-godišnjakinja iz Labina.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja preminuli su 45-godišnji vozač i 24-godišnja vozačica, a niti jedan od njih nije koristio sigurnosni pojas u vožnji. Tijela preminulih prevezena su na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

Zbog zadobivenih ozljeda, 50-godišnja suvozačica iz Alfe prevezena je u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđena.

Očevid policije je vodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika Vlado Šćur.  Prometnica je bila zatvorena za promet u oba pravca, a promet se od 20.40 sati odvija kroz Marčanu. (iPress/Foto: Saša Miljević/PIXSELL)