Policijski službenici pronašli su vozača koji je u veljači udario dijete na pješačkom prijelazu, a potom napustio mjesto nesreće bez da je pružio pomoć djetetu.

 
Djelatnici Postaje prometne policije Pula dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili da je 42-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nepružanje pomoći.
 
Policijski službenici utvrdili su da je 42-godišnjak 25. veljače oko 12.45 sati upravljao automobilom Kia, gospićke registracijske oznake, kolnikom Radićeve ulici u Puli te se  nije približavao pješačkom prijelazu dovoljnom sigurnosnom brzinom da se može pravovremeno zaustaviti tako da je udario u dijete koje je prelazilo kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću u kojoj je dijete lakše ozlijeđeno, vozač se udaljio s mjesta nesreće, bez da je pružio pomoć djetetu i bez da je o nesreći obavijestio policijsku postaju.
 
Nekoliko dana nakon nesreće vozilo koje je sudjelovalo u nesreći pronađeno je napušteno na području Rovinja, a radom policijskih službenika na terenu utvrđeno je kako je u vrijeme nesreće njime upravljao 42-godišnjak. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (iPress)