U kaznenom predmetu u kojem je Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske koji se sumnjiči za ubojstvo majke, uhićen okrivljenik koji je bio u bijegu, 11. svibnja odveden u istražni zatvor u Puli.

Podsjetimo još, početkom ožujka mjeseca ubijena 79-godišnja žena u Puli, a policija je tragala za 37-godišnjim sinom koji je bio u bijegu. Naime, žena je izudarana tupim predmetom po glavi, a njeno su tijelo pronašli drugi dan u stanu u Ulici Monte Cappelletta u Puli, izvijestili su tada iz istarske policije.

Policija je tada, 4. ožujka 2022., oko 23.30 sati u stanu u Ulici prilaz Monte Cappelletta u Puli pronašla mrtvu ženu, a očevidom je utvrđeno kako ju je nepoznati počinitelj usmrtio tupim predmetom. Njeno tijelo prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obdukcije. Ubijena Puljanka živjela s 37-godišnjim sinom kojeg je policija sumnjičila za ubojstvo majke, a koji je bio u bijegu. 

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je nedugo zatim donijeo rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjeg okrivljenika zbog teškog ubojstva i izdao je nalog za međunarodnom tjeralicom.

Tada je ŽDO izvijestio javnost da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 37-godišnjak 3. ožujka 2022. između 11:30 sati i 15:18 sati u stanu u Puli, u nakani da liši života svoju 79-godišnju majku; koju je ranije vrijeđao i tukao zbog čega je proglašen krivim pravomoćnom presudom Općinskog suda u Puli; nepoznatim joj predmetom zadao više udaraca te je 79-godišnjakinja preminula uslijed zadobivenih tjelesnih ozljeda. (iPress)