Jednomjesečni istražni zatvor određen je 22-godišnjaku koji je prošle nedjelje napao i ozlijedio policajca koji je službenim motociklom ušao u njegovo dvorište u Požegi, a zbog čega mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Požeško Općinsko državno odvjetništvo priopćilo je da je ispitalo 22-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kaznena djela napada na službenu osobu i oštećenja tuđe stvari te donijelo rješenje o provođenju istrage.

Tužiteljstvo ga tereti da je 12. lipnja navečer policajcu, nakon je službenim motociklom ušao u njegovo dvorište kako bi ga identificirao zbog prethodno počinjenog prekršaja, odbio predati osobne dokumente.

Pritom ga je vrijeđao te na njega fizički nasrnuo, pri čemu ga je uz "ozbiljne prijetnje" nekoliko puta udario u glavu i oborio na tlo te ga nastavio udarati.

Policijski motocikl je prevrnuo i oštetio ga.

Sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu općinsko tužiteljstvo podnijelo je prijedlog da se osumnjičenom odredi istražni zatvor, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, što je sudac prihvatio. (Hina)