Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je ispitalo hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji, kaznenog djela prijetnje i kaznenog djela tjelesne ozljede.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 49-godišnjak od srpnja 2020. godine do 7. lipnja 2022., u obiteljskoj kući u jednom naselju na području Istre, dovodeći se u alkoholizirano stanje ozbiljno prijetio svojoj sestri (1978.) te ju je u više navrata fizički napadao i ponižavao ju. Osnovano se sumnja da joj je branio izlaske i kontakte s osobama izvan obitelji i sprječavao njezina druženja sa susjedima i prijateljima te joj oduzimao novčana sredstva. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik u svibnju 2022. godine fizičkim nasiljem nanio oštećenici tjelesne ozljede.

Županijski sud u Puli je 9. lipnja 2022. prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka.

Puljanin (31) prijetio majci smrću

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je po primitku kaznene prijave Policijske postaje Pula, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog hrvatskog državljanina (1991.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 31-godišnjak od sredine travnja do 30. svibnja 2022. u Puli, više puta svojoj majci, neposredno i putem telefona, prijetio da će ju usmrtiti.

Županijski sud Puli prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv 31-godišnjaka odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju da će utjecati na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. (iPress)