Teškim tjelesnim ozljedama zadobivenim u prometnoj nesreći u petak na cesti od Pazina prema mjestu Beram, podlegla je i druga osoba, 39-godišnja suputnica na motociklu, izvijestila je u subotu istarska policija.

Nesreća se dogodila jučer oko 13.25 sati kada je 58-godišnji hrvatski državljanin upravljao kombi vozilom Iveco, riječke registracijske oznake, iz smjera Pazina prema Baderni. Dolaskom do nepreglednog zavoja, na mjestu gdje je pretjecanje zabranjeno, započeo je pretjecati skup vozila zagrebačkih registracijskih oznaka, u vrijeme kada prometni trak kojim je pretjecao nije bio slobodan.

Time je ugrozio sigurnost prometa i sudario se s motociklom BMW talijanske registracijske oznake, koji je dolazio iz suprotnog smjera i na kojem su se nalazili 46-godišnjak i 39-godišnjakinja, oboje talijanski državljani.

Od zadobivenih ozljeda, 46-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće te je nadležni državni odvjetnik naložio obdukciju, dok je 39-godišnjakinja prevezena u pulsku bolnicu, gdje je u 20.23 sati podlegla ozljedama. Protiv vozača kombija, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ove godine na istarskim prometnicama poginulo je 12 osoba, a četiri osobe stradale su na motociklu ili mopedu, u svojstvu vozača ili putnika. U istom razdoblju prošle godine smrtno je stradalo 11 osoba, od koji pet na motociklu ili mopedu. Kako bi se spriječilo stradavanje vozača i putnika na motociklima i mopedima policija poziva vozače drugih vozila da obrate na njih pozornost jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče. (iPress/foto arhiva)