Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom koji je 3. kolovoza u jutarnjim satima ušao u apartman u Ulici Pradorlando, u kojemu je spavala 46-godišnja njemačka državljanka sa obitelji. Počinitelj je otuđio torbicu s ključem osobnog automobila, iz kojega je ukrao jaknu, a onda se vratio u apartman i otuđio još kapu, a tada se probudio jedan od gostiju te je počinitelj pobjegao.

Policijski službenici su istoga dana u večernjim satima pronašli i uhitili osumnjičenog. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je serijski provalnik u razdoblju od 23. svibnja do 3. kolovoza počinio još četiri kaznena djela teška krađa te da je protupravno prisvojio nakit, ručne satove, tehničku opremu i osobne stvari oštećenih u ukupnoj vrijednosti od nekoliko stotina tisuća kuna.

Prvo je 23. svibnja oko 15.30 sati ušao u dvorište obiteljske kuće u Ulici Pradorlando u Puli, gdje je nasilno ušao kroz prozor u apartman u prizemlju kuće, iz kojeg je otuđio prijenosno računalo, da bi 2. kolovoza u Šandaljskoj ulici u Puli, preskočivši ogradu, nasilno ušao u obiteljsku kuću i otuđio veću količinu nakita, dva ručna sata, video kameru i novac.

Svoje pohode nastavio je i 3. kolovoza kada je, nakon što je preskočio ogradu dvorišta, iz dvije obiteljske kuće na području Monte Lessa u Puli, nasilno ušao u apartmane iz kojih je otuđio ručne satove, razne vrste nakita, tehničku opremu i odjeću.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 4. kolovoza u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (iPress)