Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim slovenskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je 22. rujna u večernjim satima počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Naime, oko 19.15 sati policija je zaprimila dojavu kako u ugostiteljskom objektu na području jednog turističkog naselja na području Poreča muška osoba vrijeđa i omalovažava djelatnike i goste. Po dolasku policijskih službenika, muškarac je prestao narušavati javni red i mir te se uputio s policijskim službenicima do objekta u kojem je bio smješten, s obzirom da kod sebe nije imao dokument kojim bi potvrdio svoj identitet. U jednom trenutku, slovenski državljanin se okrenuo i nogom udario policijskog službenika, nakon čega je nogom zamahnuo i prema drugom policijskom službeniku, a zatim ga je udario. U događaju su lakše ozlijeđeni počinitelj i jedan policijski službenik.

Policijski službenici savladali su muškarca nad kojim su uporabili sredstva prisile te su ga uhitili. Muškarac je alkotestiran te mu je izmjerena količina alkohola od 2.17 promila.

Protiv počinitelja je policija pokrenula prekršajni postupak poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i  mira, dok se kaznena prijava radi prisile prema službenoj osobi podnosi u redovnom postupku. (IPress)