Jučer oko 9,45 sati Policijska postaja Rovinj zaprimila je dojavu o prometnoj nesreći na cesti Bale – Rovinj u kojoj se jedan automobil prevrnuo.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 37-godišnji hrvatski državljanin upravljao automobilom Peugeot hrvatskih registracijskih oznaka kolnikom ŽC 5096, kada je u jednom trenutku prešao na traku za kretanje vozila iz suprotnog smjera te je udario u prednji dio automobila Honda, švicarskih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 32-godišnji švicarski državljanin. Uslijed sudara Honda je odbačena van kolnika gdje je udarila u metalnu ogradu i stupić u vlasništvu pravne osobe iz Rovinja, nakon čega se zaustavila na desnom boku.

Obavljenim alkotestiranjem, utvrđeno je kako je počinitelj upravljao pod utjecajem od 1.63 promila alkohola te mu je određena mjera smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja. Protiv vozača se pokreće prekršajni postupak.

U prometnoj nesreći švicarski državljanin zadobio je lakše tjelesne ozlijede te je nastala materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna. (iPress)