Pulska je policija u subotu 26. studenoga oko 3,25 sati na kolniku Rizzijeve ulice u Puli zatekla i kontrolirala osobni automobil BMW, pulske registracijske oznake, kojim je u smjeru Voltićeve ulice upravljao 28-godišnjak.

Nakon što su ga policijski službenici zaustavili, 28-godišnjak je započeo s vrijeđanjem policijskih službenika te mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola 1,24 promila dok je testiranje na droge odbio. Muškarac je uhićen i smješten u posebne prostorije policije.

Prilikom kontrole policijski službenici su kod muškarca pronašli 0,8 grama mješavine duhana i marihuane i teleskopsku palicu čije posjedovanje i držanje nije dozvoljeno.

Vozač je priveden na nadležni sud poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira, a sankcioniran je i poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja sa ukupnom novčanom kaznom od 26.768 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Porečan dobio 15 dana zatvora, Puljanin pijan prošao kroz crveno...

U dane vikenda, od 25. do 27. studenog 2022. godine, na području Policijske uprave istarske evidentirano je pet prometnih nesreća, od kojih tri s lakše ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći vozač je bio pod utjecajem alkohola.

Porečka je policija 27. studenog oko 1,35 sati u Ulici Mate Balote zaustavila automobil Ford, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 48-godišnjak. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da upravlja automobilom iako mu je pravomoćno oduzeta vozačka dozvola zbog neodazivanja na liječnički pregled. Vozač je u uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sud mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Budući da je utvrđeno kako je automobil kojim je vozač upravljao u vlasništvu 32-godišnjakinje, policijski službenici prekršajno su s 3.000,00 kuna sankcionirali i vlasnicu vozila koja je dala vozilo na upravljanje osobi koja nema pravo upravljati vozilom.

Pulska je policija 27. studenog oko 4,10 sati na raskrižju Mutilske i Nazorove ulice u Puli uočila automobil Hyundai, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 38-godišnjak, a koji je prošao raskrižjem dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo. Vozač je zaustavljen u Marulićevoj ulici. Kontrolom je utvrđeno da 38-godišnjak automobilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,66 promila, da nije vezan sigurnosnim pojasom i da kod sebe nema vozačku dozvolu. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.(iPress)