Dok je 52-godišnjak u subotu navečer kod Delnica odbio policijski alkotest te uz uvrede pokušao pobjeći iz automobila, njegova 45-godišnja suputnica je po izlasku iz vozila fizički napala i lakše ozlijedila policajku.

Iz primorsko-goranske policije u ponedjeljak su objavili kako su osumnjičenika kazneno prijavili zbog prijetnje i oštećenja tuđe stvari, 45-godišnjakinju radi napada na službenu osobu, a oboje su predani pritvorskom nadzorniku.

Policijska patrola ih je u Čabru pokušala zaustaviti pri redovnom nadzoru prometa, no vozač je Škodom delničkih registracija nastavio vožnju, a zaustavio se kad su policajci upalili rotacijska svjetla.

Izašavši iz auta odbio je alkotest te je početo trčati, no ubrzo je uhvaćen i priveden u postaju, gdje je pogrdnim riječima vrijeđao policajce.

Iz auta je izašla i njegova 45-godišnja suputnica, također vrijeđajući policajce, a zatim je i fizički napala te lakše ozlijedila policajku.

Osim kaznene prijave, 52-godišnjak je prekršajno kažnjen temeljem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (Hina)