Pulska je policija, u suradnji sa rovinjskom i porečkom policijom, dovršila kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Slovenije i 20-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine koje se sumnjiči da su diljem Istre počinili seriju krađa u vremenu od 7. do 14. ožujka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je osumnjičeni dvojac počinio pet kaznenih djela krađa, a da je slovenski državljanin počinio i kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Osumnjičeni su pohod započeli 7. ožujka u dvije trgovine u Ulici Spine na području Rovinja, iz kojih su otuđili veću količinu parfema, a istog dana su otuđili i veću količinu parfema i raznih artikala iz trgovine u Ulici Mate Vlašića u Poreču.

Kaznena djela nastavili su činiti na području Pule 14. ožujka, kada su prvo iz trgovine u Fontičkoj ulici otuđili veću količinu parfema, da bi potom iz trgovine u Ulici Rimske centurijacije otuđili zvučnike. Odmah nakon krađe, policijski službenici su zatekli i uhitili osumnjičene na parkiralištu, neposredno uz trgovine, a u automobilu Audi, slovenske registracijske oznake, koje je osumnjičeni dvojac koristio pronađeni su ukradeni predmeti.

Prilikom kontrole osumnjičeni slovenski državljanin policijskim službenicima dao je na uvid njemačku vozačku dozvolu, za koju je provjerom utvrđeno da se radi o krivotvorini te će poradi sumnje da je izradio ili nabavio lažnu ispravu, koju je koristio kao pravu protiv, muškarac biti kazneno prijavljen.

Policija je osumnjičene po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u poslijepodnevnim satima, predala u pritvorsku jedinicu policije. (iPress)