Nakon što je nelegalno ušao u Hrvatsku, 41-godišnji državljanin Islamske Republike Pakistan u utorak je u Slavonskom Brodu automobilom pokušao prokrijumčariti četiri državljana Kine, a pošto je otkriven, uhićen je i kazneno prijavljen.

Iz brodsko-posavske policije u srijedu su priopćili kako su jučer ujutro na naplatnoj postaji kontrolirali automobil talijanskih registracija koji je vozio 41-godišnji državljanin Islamske Republike Pakistan.

U automobilu su otkrivena četiri državljana Kine u dobi od 39, 41, 42 i 55 godina koji imaju zabranu ulaska u Hrvatsku do ožujka 2025. godine, a koji su nezakonito ušli iz Bosne i Hercegovine.

Istragom je utvrđeno da im je pakistanski vozač, sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom u Italiji, pomogao u protuzakonitom kretanju, vozeći ih u smjeru Zagreba.

Pakistanski vozač je priveden zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prema kineskim državljanima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima. (Hina)