Policijski službenici Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 46-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

Jučer oko 8.30 sati u Svetom Petru u Šumi, dok je 60-godišnjakinja šetala svog psa na povodcu, iz dvorišta je istrčao pas koji je napao njenog psa. Žena ih je pokušala razdvojiti, no pas koji je istrčao iz dvorišta ugrizao ju je za ruku te je ona pala na tlo. Tijekom pokušaja razdvajanja pasa, 46-godišnji vlasnik udario je svog psa čekićem po glavi te ga je na taj način usmrtio. Od posljedica napada, na mjestu događaja uginuo je i pas 60-godišnjakinje, a ona je lakše ozlijeđena.

Policija će o događaju obavijestiti i nadležnu veterinarsku inspekciju. Protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku zbog usmrćivanja psa, a slijedi mu i novčana kazna zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno držanja životinje bez nadzora. (iPress)