Umaška je policija 21. svibnja oko 4.40 sati u Savudrijskoj ulici u Umagu uočila automobil, slovenske registracijske oznake, koji je krivudao po cesti. Vozač je koristio mobitel tijekom vožnje i nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.19 promila. Također je utvrđeno da upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Kako bi se utvrdio identitet vozača i kako bi ga se spriječilo u daljnjem činjenju prekršaja, policijski službenici su mu priopćili da će ga privesti u policijsku postaju, no muškarac je tada počeo vikati, vrijeđati i omalovažavati policijske službenike raznim pogrdnim imenima. Odbija je suradnju s policijskim službenicima te se počeo udaljavati s mjesta događaja, radi čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile.

Muškarac je nastavio s protupravnim ponašanjem te se pokušao istrgnuti policijskim službenicima prilikom privođenja, pri čemu je jedan policijski službenik ozlijeđen.

Utvrđeno je kako se radi o 25-godišnjem slovenskom državljaninu, protiv kojeg je policija podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. (iPress)