Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim državljaninom Srbije i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari te da je zajedno s 48-godišnjakinjom počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Državljanina Srbije se sumnjiči da je 22. svibnja oko 20 sati na plaži u Ulici Valdefora u Puli zajedno s 48-godišnjakinjom konzumirao alkoholna pića te u jednom trenutku počeo kamenjem gađati plovilo. U trenutku kada ga je 61-godišnji vlasnik, koji je bio u društvu 59-godišnje supruge, upozorio na ponašanje, 34-godišnjak je počeo vikati i vrijeđati 61-godišnjaka i njegovu suprugu te ga fizički napao.

Kako po dolasku policijskih službenika 34-godišnjak i 48-godišnjakinja, unatoč izdanim upozorenjima i zapovijedima nisu prestali s protupravnim ponašanjem, uhićeni su i dovedeni u policijsku postaju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 34-godišnjak oštetio brodicu 61-godišnjaka te se protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava, dok se protiv oboje pokreće prekršajni postupak radi narušavanja javnog reda i mira. (iPress)