Policija je kazneno prijavila i pritvorskom nadzorniku predala pet osoba, nakon što su u njihovim domovima na Rabu, u Kastvu, Viškovu, Rijeci i Karlovcu pronađeni heroin, kokain, četiri pištolja i streljivo, a oduzete su im i digitalne vage, kamera te hidraulična preša.

Primorsko-goranska policija izvijestila je u petak da je riječ o višestrukim recidivistima, od ranije poznatima zbog kriminaliteta droga.

Uhićeni su nakon nastavljenog kriminalističkog istraživanja koje su tijekom nekoliko prošlih dana primorsko-goranski policajci za droge proveli s Ravnateljstvom policije, specijalnom i interventnom policijom te karlovačkom i zadarskom policijskom upravom.

Temeljem naloga suca istrage riječkog Županijskog suda na području otoka Raba, Kastva, Viškova, Rijeke i Karlovca policija je pretražila domove i druge prostorije kojima se koriste osumnjičenici.

Pronađeno je i oduzeto nekoliko digitalnih vaga, kamera, hidraulična preša za pakiranje droge, heroin, kokain, četiri pištolja s pripadajućim spremnicima te sedamdesetak komada streljiva i ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela, naveli su iz policije.

Petero osumnjičenih u dobi od 36, 38, 40, 48 i 55 godina prijavljeni su za neovlaštenu proizvodnje i promet drogama, a jedan od njih i zbog ilegalnog oružja i streljiva. (Hina)