Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su ruski državljani, 86-godišnjak i 48-godišnjakinja, oštetili trgovačko društvo iz Brtonigle na način da su počinili kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, dok je 86-godišnjak zajedno sa 46-godišnjom hrvatskom državljankom počinio i kazneno djelo krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Policija sumnjiči 86-godišnjaka da je kao manjinski osnivač i odgovorna osoba trgovačkog društva, zaključio ugovor o kupoprodaji nekretnine u vlasništvu pravne osobe s 48-godišnjakinjom, navodeći lažno kako je kupoprodajna cijena u cijelosti podmirena od strane kupca prema prodavatelju temeljem prethodnih pozajmica i cesija. Naveden ugovor nisu smjeli sklopiti, obzirom je većinska vlasnica preminula te nije bio završen ostavinski postupak. Na taj su način oštetili trgovačko društvo za gotovo 300 tisuća eura.

Osim toga, muškarca se također sumnjiči da je u suradnji sa 46-godišnjakinjom, koja je vodila poslovne knjige društva, lažno prikazao knjige bilanci za 2017. godinu na način da je lažno prikazao početno stanje knjiga za 2017. godinu koje nije odgovaralo prijavljenoj završnoj bilanci za 2016. godinu, čime su počinili kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave te krivotvorenjem financijskih izvješća oštetili državni proračun Republike Hrvatske.

Policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu u redovnom postupku. (iPress)