Dvije za sada nepoznate osobe poginule su u teškoj prometnoj nesreći u četvrtak kasno popodne na lokalnoj cesti na području Lupoglava, izvijestila je u petak Policijska uprava istarska.

Nesreća se dogodila oko 17.45 sati kada je nepoznati vozač osobnog automobila renault clio, pulske registracije, vozeći na lokalnoj cesti od naselja Brest pod Učkom prema Lupoglavu, prešao na lijevu stranu i udario u stablo uz rub kolnika.

Nakon što se automobil odbio od stabla, sletio je niz padinu i zapalio se. Automobil je u potpunosti izgorio, a u njemu su pronađena tijela dvije mrtve osobe.

Jučer su odmah po dojavi na lice mjesta stigli i djelatnici Hitne pomoći iz Buzeta. No, nažalost nisu imali što intervenirati jer su tijela već izgorjela.

- Kada smo dobili poziv automobil je već gorio. Na licu mjesta su bili vatrogasci i policija. Nažalost, djelatnici Hitne nisu više imali što intervenirati, kazala nam je ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić.

Vozilo je s grupom vatrogasaca iz Pazina na mjesto događaja stiglo u 18.05 te su s kolegama iz DVD-a Lupoglav odmah počeli s gašenjem zapaljenog automobila. Automobil je bio u razbuktaloj fazi i tek kasnije, kada su vatrogasci došli do mogućnosti da izvrše kontrolu, uvidjeli su da se u automobilu nalaze tijela smrtno stradalih, rekao je zapovjednik JVP Pazin Vjekoslav Valenta. 

Mještani kažu kako su poginula dva brata, od 19 i 12 godina.

Policijski službenici obavili su očevid, a nadležna državna odvjetnica naložila je obdukciju tijela radi utvrđivanja uzroka smrti, kao i vještačenje vozila.

Policija nastavlja utvrđivati okolnosti nesreće te raditi na utvrđivanju identiteta poginulih osoba koje su pronađene u vozilu, naveli su iz istarske PU. (iPress / Luka Batelic/Pixsell / Damir Škomrlj/Cropix)