Teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dvije su ozlijeđene, dogodila se u subotu oko 14 sati na dionici istarskog ipsilona od čvora Višnjan do čvora Baderna, izvijestila je istarska policija.

Nesreća se dogodila kada je 38-godišnjak upravljao automobilom, slovenske registracijske oznake, a iz zasad nepoznatog razloga nije se kretao sredinom prometne trake, već je skrenuo u desnu stranu i udario u stijenu. Vozilo se potom odbilo, udarilo u odvodnu cijev uz rub kolnika, nakon čega se prevrnulo na krov.

Na mjestu događaja smrtno je stradao vozač, dok je dvoje putnika prevezeno u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je 30-godišnja slovenska državljanka teže ozlijeđena, dok je dijete, koje je također slovenski državljanin, zadobilo lakše ozljede.

Tijelo preminulog muškarca prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije, dok je vozilo izuzeto s mjesta nesreće radi obavljanja vještačenja po nalogu nadležnog državnog odvjetništva.

Zbog očevida, dionica ipsilona od Višnjana do Baderne, od 14.20 sati je bila zatvorena za promet. (iPress/foto ilustracija)