Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirano je osam prometnih nesreća od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba teška, a jedna lakše ozlijeđena.
U dvije prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda kontrolirano je 330 vozač/vozila. Iz prometa je isključeno 25 vozača i četiri vozila.

Pulska prometna policija je 18. studenog oko 15,40 sati u Vodnjanu zatekla 37-godišnjaka koji je upravljao automobilom pulske registracijske oznake, iako mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih 13 negativnih prekršajnih bodova. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama privremeno mu je oduzet automobil te se protiv njega pokreće prekršajni postupak.

Dvojac činio niz prometnih prekršaja i posjedovao drogu

Labinska policija kontrolirala je 17. studenog oko 15,15 sati u Potpićnu traktor kojim je upravljao 29-godišnjak. Tijekom kontrole utvrđeno je da vozač upravlja neregistriranim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, a muškarac je odbio i ponuđeno testiranje na prisutnost alkohola i opojnih droga u organizmu. Kod osobe je pronađen i PVC smotuljak sa manjom količinom marihuane.

Pulska policija je pak 18. studenog oko 15,20 sati na kolniku Medulinske ceste zaustavila i kontrolirala automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak. Muškarac je u vozilu posjedovao PVC vrećicu sa sadržajem 21,7 grama marihuane koju je tijekom postupanja pokušao odbaciti te su policijski službenici nad njime uporabili sredstva prisile. Ponuđeno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu vozač je odbio te je isključen iz prometa.

Poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, policija je protiv obojice na nadležnim sudovima pokrenula prekršajne postupke. (iPress)