Prometnu nesreću u vinkovačkoj gradskoj četvrti Mirkovcima, zabivši se kamionom u obiteljsku kuću, prouzročio je 40-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, potvrdila je u srijedu policija po završetku očevida.

U nesreći su lakše tjelesne uzljede zadobili vozač kamiona i 14-godišnjakinja koja se nalazila u kući, u prostoriji u koju je ušla cijela kabina kamiona. Liječnička pomoć pružena im je u vinkovačkoj bolnici.

Očevidom je utvrđen da se jutros oko 6,20 sati, vozač teretnog automobila s poluprikolicom slovenskih registracija, 40-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, nije kretao sredinom obilježene prometne trake kolnika Ulice Branka Radičevića u Mirkovcima. Vozilo je pomaknuo ulijevo, prešao preko lijeve prometne trake i bankine, sletio na zelenu površinu i udario u crpnu stanicu za otpadne vode i ormar električnih instalacija, a potom u ogradu obiteljske kuće 86-godišnjakinje te u zid obiteljske kuće 43-godišnjakinje. Od siline udara teretno vozilo probilo je zid obiteljske kuće. U tom trenutku u prostoriji kuće u kojoj je urušen zid nalazila se maloljetnica, objavila je policija po završetku očevida.

Vozač teretnog automobila i maloljetnica prevezeni su vozilima Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije u Opću županijsku bolnicu, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Obavljenim alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozaču teretnog automobila.

Zbog počinjenog prekršaja kojim je izazvao prometnu nesreću u kojoj ima ozlijeđenih osoba, vozaču je uručen prekršajni nalog, naveli su iz policije. (Hina)