Rovinjska policija istražuje slučaj prijevare, u kojem je 22-godišnja hrvatska državljanka oštećena za više stotina eura.

Naime, žena je 12. veljače putem internetskog portala pronašla povoljni oglas za najam stana u Rovinju. Kontaktirala je navodnog vlasnika stana, a nakon telefonskog dogovora, oštećena je nepoznatoj osobi uplatila više stotina eura. Dolaskom na adresu radi primopredaje ključeva, utvrdila je kako se navodni vlasnik ne nalazi na adresi. Pokušala ga je ponovno kontaktirati, no osoba ju je blokirala i ne može više stupiti u kontakt s njim tako da ga je prijavila policiji.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze stanove ili drugi smještaj. Dobro je provjeriti putem otvorenih izvora tko je vlasnik stana i je li to osoba koja ga oglašava. Ako ste u mogućnosti, osobno ili putem osobe od povjerenja, probajte provjeriti na samoj adresi iznajmljuje li se stan koji vas zanima. Preporuka je da ne šaljete novac nikome koga ne poznajete i razmislite biste li taj isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnete na ulici. (iPress)