Zagrebački policajci prijavili su 52-godišnjaka koji je svoj ilegalni noćni klub na Medveščaku stavio na raspolaganje za trošenje droga većem broju osoba te 58-godišnjaka koji je u tom klubu radio kao redar, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Policija je izvijestila da 52-godišnjaka sumnjiči za kazneno djelo omogućavanja trošenja droga, a 58-godišnjaka za pomaganje u tom kaznenom djelu.

Sumnja se da je 52-godišnjak kao zastupnik i predsjednik jedne zagrebačke udruge građana, osnovane u cilju zaštite djece, mladeži i obitelji te promoviranja kulture i zdravog način življenja, suprotno ciljevima udruge od 2019. do sredine svibnja 2024. u prostoru udruge vodio neregistrirani noćni klub, a prostor te udruge stavljao na raspolaganje za trošenje droga većem broju osoba.

Prema sumnjama policije, osobe su u te prostore dolazile prema posebnim uputama koje su se dijelile osobnim kontaktom ili putem društvenih mreža, a sve kako bi se izbjegavao nadzor inspekcijskih službi i policije budući da su se u prostoru većinom okupljale osobe sklone konzumiranju droge.

Pritom je, ističe policija, ulaz u prostor bio ograničen na način poznat samo određenom broju osoba i to tako da je posjetitelje na ulazu dočekivao osumnjičeni 58-godišnjak.

Policija sumnja da je 58-godišnjak prema prethodnim uputama 52-godišnjaka obavljao poslove redara i putem sustava video nadzora pratio dolazak osoba, a tek nakon procjene da se ne radi o službenim osobama nadležnim za provođenje nadzora, zasebno ih je puštao u objekt.

U udruzi pronađena konoplja, amfetamin, kokain, MDMA i psilocibin

Pritom je posjetitelje osobno uvodio kroz više vrata, čime je ulazak u ilegalni klub bio omogućen samo ograničenom broju posjetitelja koji su bili upoznati s takvim posebnim načinom ulaska, kao i činjenicom da se u njemu može konzumirati droga.

PUZ naglašava da su policajci u nedjelju u ranojutarnjim satima proveli raciju u prostorijama udruge, kojom prilikom su provjerili identitete i pregledali 62 osobe, a kod 21 osoba starosti od 19 do 67 godina pronađena je konoplja, amfetamin, MDMA, kokain i psilocibin.

Policija dodaje da je temeljem sudskog naloga pregledan prostor udruge te je tom prilikom pronađeno 12,7 grama marihuane, 34 grama amfetamina, 0,7 grama kokaina, 18 tableta MDMA, jedna bočica droge GBL, tri smotke konoplje i digitalna vaga.

Osumnjičeni 52-godišnjak i 58-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je 21 osobi uručena obavijest o počinjenom prekršaju sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. (Hina)