Muškarac koji se polio benzinom na Markovu trgu preminuo je večeras od zadobivenih ozljeda, izvijestili su večeras iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Muškarac koji se jutros samozapalio na Markovom trgu zbog težine ozljeda životno je ugrožen, s opeklinama četvrtog stupnja koje su zahvatile cijelu površinu tijela i prognoze su loše, izjavio je u utorak predstojnik Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre Milosrdnice Dinko Vidović.

"Unatoč promptno izvedenoj reakciji hitne medicinske pomoći i unatoč maksimalno poduzetim mjerama intenzivnog liječenja medicinskog tima, pacijent je zbog opsega i težine ozljeda životno ugrožen. Pratimo njegov razvoj situacije, smješten je u jedinici intenzivnog liječenja opeklinskog odjela, za sad vam možemo toliko reći", rekao je Vidović na konferencije za medije ispred Klinike ta traumatologiju, u koju je ozlijeđeni zaprimljen.

"Ima četvrti stupanj opeklina, koji su zahvatile gotovo cijelu površinu tijela te endopekline. Vrlo često se susrećemo s teškim opeklinama, ali ovakav slučaj sigurno nismo u zadnjih nekoliko godina imali", kazao je,

Pacijent je 1967. godište. Na njegovo stanje motre tri liječnika, u ovom trenutku najvažnije je osigurati vitalne funkcije ozlijeđenog, koji nije pri svijesti i intubiran je kako bi mu bio osiguravan dišni put, kazao je Vidović.

"Prognoze su loše, ali dajemo šansu čovjeku da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće da ga spasimo", dodao je.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić rekao je kako je od velike važnosti bio brzi dolazak pacijenta u bolnicu. "Ovo je jako ozbiljna situacija, zahvaljujem kolegama koji su odmah pružili pomoć", rekao je.

Policija je jutros u 9,37 sati dobila dojavu da se jedna osoba samozapalila na Markovu trgu, u blizini zgrada Hrvatskog sabora i Vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

Prema pričama očevidaca, muškarac je došao do ograde na trgu te se polio zapaljivom tekućinom i zapalio. U pomoć su mu najprije priskočili policajci koji su ga pokušali ugasiti, a zatim je stigla hitna pomoć koja ga je prevezla u bolnicu.

Policija o svemu provodi kriminalističko istraživanje.

Jutros u 9.37 sati policija je dobila dojavu se jedna osoba samozapalila na Markovom trgu izvan ograde. Na mjesto događaja upućeni su hitna pomoć i vatrogasci te je u tijeku očevid. (Hina)