Djelatnici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje na štetu policijskih službenika. Također ga se sumnjiči da je na štetu jednog policijskog službenika počinio i kazneno djelo neovlašteno zvučno snimanje i prisluškivanje, dok je na štetu drugog policijskog službenika počinio i kazneno djelo nametljivo ponašanje.

Naime, muškarac je uputio ozbiljne prijetnje policijskom službeniku pulske policije te se prema njemu nametljivo ponašao na način da je na društvenoj mreži objavljivao njegove fotografije i prijeteće komentare. Kada su djelatnici interventne jedinice policije 14. lipnja postupali prema osumnjičenom na adresi stanovanja zbog tih prijetnji, 32-godišnjak je uputio ozbiljne prijetnje i njima.

Što se tiče kaznenog djela neovlaštenog zvučnog snimanja i prisluškivanja, osumnjičenog se tereti da je u prostorijama policijske postaje neovlašteno snimao policijskog službenika pulske policije te je takve snimke javno objavio na društvenoj mreži.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 15. lipnja u prijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (iPress)