Provedenim kriminalističkim istraživanjem, rovinjska je policija utvrdila sumnju da je 48-godišnjak počinio dva kaznena djela prijevare.

Muškarca se sumnjiči da je u rujnu, a potom i u listopadu 2020. godine, neovlašteno koristeći podatke vlasnika kuća u jednom mjestu na širem području Rovinja, podnio zahtjeve za prijavu štete po polici osiguranja od odgovornosti. Naime, osumnjičeni je prijavio štetu koja je nastala prilikom zamjene kablova, čime je došlo do prenapona mreže i oštećenja raznih kućanskih aparata. Pritom je u zahtjevima naveo broj bankovnog računa u vlasništvu člana svoje obitelji, za koji ima punomoć.

Nakon što je osiguravajuća kuća utvrdila osnovanost zahtjeva za naknadu štete, isplatila je temeljem jednog zahtjeva više tisuća eura, dok je u drugom slučaju također utvrđena osnovanost zahtjeva, no prilikom verifikacije zahtjeva utvrđeno je kako vlasnica kuće uopće nije podnijela zahtjev, zbog čega iznos od nekoliko tisuća eura nije isplaćen.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (iPress)