Policijski službenici Postaje prometne policije Pula su, u suradnji s djelatnicima Carinske uprave, 4. srpnja oko 13.40 sati na kolniku lokalne ceste 50169 Galižana-Vodnjan zaustavili automobil na koji su bile postavljene češke registracijske oznake.

Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako registracijske oznake pripadaju nekom drugom vozilu te da vozač upravlja automobilom bez položenog vozačkog ispita, dok je testiranje na opojna sredstva odbio. Vozač je uhićen i doveden u policijsku postaju. Zbog počinjenih prekršaja i ranijih pravomoćnih kazni, privremeno mu je oduzet automobil te slijedi daljnji prekršajni postupak.

Policijski službenici nad muškarcem nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Policija im oduzela vozila zbog prometnih prekršaja

Porečka je policija jučer zaustavila dvoje vozača te im je zbog ponavljanja činjenja prometnih prekršaja privremeno oduzela automobil.

Policijski službenici su jučer oko 22.20 sati u Ulici Karla Huguesa zaustavili automobil, pulske registracijske oznake, kojim je upravljala 41-godišnjakinja. Utvrđeno je kako je automobilu istekla prometne dozvola, a da je vozačici oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljanja izvanrednog liječničkog pregleda.

Također je utvrđeno kako je već dva puta pravomoćno kažnjena zbog vožnje unatoč tome što joj je vozačka dozvola oduzeta te su je policijski službenici uhitili i privremeno joj oduzeli automobil.

Protiv vozačice se pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok se protiv njene 30-godišnje suvozačice pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga jer je kod sebe ima paketiće s ukupno 1.7 grama amfetamina.

U istoj ulici, sat vremena kasnije, policijski službenici zaustavili su teretno vozilo, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 25-godišnjak. Vozač nije koristio sigurnosni pojas te kod sebe nije imao niti jedan dokument kojim bi dokazao svoj identitet. Policijskim službenicima dao je lažne podatke, no obavljanim provjerama utvrđeni su njegovi osobni podaci, kao i da nema položen vozački ispit te da neprijavljeno boravi na porečkom području.

Budući da je utvrđeno kako je već dva puta pravomoćno kažnjen za počinjenje prometnih prekršaja, policijski službenici su ga uhitili i privremeno mu oduzeli vozilo. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o osobnoj iskaznici te Zakona o prebivalištu, protiv muškarca se pokreće prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Policija je ovlaštena od vozača za kojeg se utvrdi osnovana sumnja u počinjenje određenih prekršaja, privremeno oduzeti vozilo kojem je upravljao, do donošenja odluke o prekršaju, ako je već najmanje dva puta pravomoćno kažnjen za određene prekršaje. (iPress)