U petak oko 6,55 sati na području Buzeta dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 26-godišnjak upravljao teretnim automobilom, pulske registracijske oznake, iz smjera Buzeta u smjeru Požana. Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa 26-godišnji vozač je oduzeo prednost prolaska te je prednjim dijelom teretnog automobila udario u zadnji dio romobila kojim je iz smjera naselja Franečići upravljao 46-godišnjak. Ozlijeđeni vozač romobila je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju u riječkoj bolnici.

Protiv vozača automobila podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Teško ozlijeđen motociklist kod Labina

U petak oko 9 sati na području Labina dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen motociklist.

Nesreća se dogodila kada je 36-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao teretnim automobilom, pulske registracijske oznake, iz smjera Labina. Dolaskom do skretanja za naselje Krapan vozač je započeo skretati u lijevo, pri čemu je oduzeo prednost prolaska i sudario se s motociklom, pulske registracijske oznake, kojim je iz smjera Raše upravljao 25-godišnjak. Od siline udarca motociklist je pao na kolnik.

U nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen te mu je pomoć pružena u pulskoj bolnici. Protiv vozača automobila podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv vozača motocikla pokreće se prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer je upravljao neregistriranim motociklom i za vrijeme dok mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. (iPress)