Policijski službenici Postaje prometne policije Pula su 14. srpnja oko 2.,35 sati u Puljskoj ulici u Valbandonu zaustavili 46-godišnju rusku državljanku koja je pod utjecajem alkohola od 1.80 promila upravljala automobilom, njemačke registracijske oznake. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja žena je smještena u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv nje se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

Uhićeni vozači motocikla zbog prometnih prekršaja

Policijski službenici Policijske postaje Umag-Umago s ispostavom Buje-Buie su 12. srpnja oko 13.25 sati u Dajli zaustavili moped kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0.66 promila upravljao 29-godišnjak. Također, kontrolom je utvrđeno da je mopedu isteklo važenje prometne dozvole. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 29-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.460 eura.

Pulska je prometna policija 12. srpnja oko 23.40 sati zaustavila motocikl, pulske registracijske oznake, kojim je prije stjecanja prava upravljanje upravljao 43-godišnjak. Vozač je uhićen i doveden u policijsku postaju. Zbog njegove upornosti u činjenju prekršaja i zaštite opće sigurnosti, vozaču je privremeno oduzet motocikl te se protiv njega pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (iPress)