Splitska policija izvijestila je kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnji muškarac, hrvatski državljanin, 18. srpnja 2024.godine oko 18:55 sati u Seget Vranjici izazvao požar.

Vatra je planula u borovoj šumi uz čiju se istočnu stranu nalaze apartmansko naselje i hotel gdje je bilo smješteno oko 2500 gostiju, a uz zapadnu stranu se nalazi auto kamp gdje je boravilo oko 1900 gostiju.

- U namjeri izazivanja požara, upaljačem za cigarete na dva mjesta zapalio vatru i izazvao požar koji je zahvatio 8 hektara borove šume, čime je doveo u opasnost živote ljudi i imovinu većeg opsega.

Na opisani način je ostvario obilježja kaznenog djela protiv opće sigurnosti Dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Uz kaznenu prijavu danas će biti doveden pritvorskom nadzoniku - naveli su i objavili video hvatanja počinitelja.

Specijalci su pod punom opremom u filmskoj akciji zaustavili autobus, upali u njega i izvukli osumnjičenog piromana. Prenosimo policijsku snimku koju je objavio portal Dalmacija danas. (iPress)