U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 11.20 sati teško je ozlijeđen vozač motocikla.

Nesreća se dogodila kada je 40-godišnji njemački državljanin upravljao automobilom njemačkih registracijskih oznaka kolnikom Keršovanove stancije. Dolaskom na raskrižje sa Šišanskom cestom, vozač je u raskrižju započeo skretati ulijevo, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska te je udario u moped pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnjak.

Vozaču mopeda pomoć je pružena u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

Protiv 40-godišnjaka će policija podnijeti kaznenu prijavu poradi počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Na istarskim prometnicama sve je veći broj motocikala i mopeda te stoga Policijska uprava istarska savjetuje vozače ostalih skupina vozila da obrate pozornost na njih jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče. Vozače mopeda i motocikala policija pak savjetuje da vode računa o svojoj sigurnosti, odnosno da upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom, da upravljaju motociklima i mopedima koja su registrirani, odnosno koji imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni bez ikakvih preinaka. Savjet je i da se kreću propisanim brzinama te da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kako vozači, tako i putnici, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna jer ublažava ozljede u slučaju nastanka prometnim nesrećama (motociklističke jakne, hlače, kombinezoni, rukavice, čizme, štitnici i drugo).

Svakako savjetujemo svim sudionicima u prometu da povećaju oprez i strpljenje u prometu i da ne zaborave da je život samo jedan, i da ga mogu ili živjeti ili olako baciti na cestu! (iPress)