Jučer oko 7,10 sati na kolniku autoceste A9 kod prometnog čvora Umag - naplatne postaje Umag dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Do nesreće je došlo kada je 53-godišnjak upravljao osobnim automobilom pulskih registracijskih oznaka te dolaskom do naplatne postaje nije poštivao sigurnosni razmak kako bi pravovremeno mogao zaustaviti automobil uslijed čega je došlo do sudara sa osobnim automobilom slovenskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 36-godišnja slovenska državljanka, a koja je usporila kretanje poradi sustizanja kolone vozila ispred sebe.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 53-godišnjak te mu je pomoć pružena u pulskoj bolnici gdje je zadržan na liječenju. Policija će protiv njega pokrenuti prekršajni progon sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Na navedenom dijelu kolnika autoceste A9 promet je bio u prekidu od 07,15 do 08,25 sati te se preusmjeravao na kolnik državne ceste D75, nakon čega se odvijao jednom prometnom trakom. Od 10 sati promet na dionici kod prometnog čvora Umag u potpunosti je normaliziran. (iPress)