Prometna policija je jučer oko 12 sati na kolniku Široline ulice za upravljačem automobila pulskih registracijskih oznaka zatekla i kontrolirala 29-godišnjaka.

Izvršenom kontrolom utvrđeno je kako je automobilu istekla valjanost prometne dozvole te kako vozač upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno da upravlja nakon izvršnosti rješenja kojim mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova.

Muškarcu je ponuđeno testiranje na opojne droge koje je izričito odbio. Poradi počinjenja više prometnih prekršaja, muškarac je uhićen te će tijekom jutra biti predan na nadležni sud.

Jučer nešto iza 19 sati prometna policija je postupala prema 38-godišnjem talijanskom državljaninu koji je u Ulici Indije u Banjolama pod utjecajem alkohola od 1.56 promila prouzročio prometnu nesreću. Vozač je upravljao automobilom talijanskih registracijskih oznaka te je prilikom skretanja ulijevo prednjim lijevim dijelom vozila naletio na bočni lijevi dio automobila pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 57-godišnjakinja. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastala materijalna šteta.

Kako je postojala bojazan da će vozač nastaviti sa činjenjem prekršaja, određen mu je smještaj u posebnim prostorijama policije te mu je, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, izrečena kazna od 1450 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. (iPress)