Rovinjska policija je u suradnji sa policijskim službenicima Policijske postaje Poreč dovršila kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjom ženom i dvojicom muškaraca u dobi od 28 i 20 godina i utvrdila sumnju da su na području Rovinja i Pule počinili dva kaznena djela teške krađe i jedno djelo krađe.

Naime njih se sumnjiči da su 10. kolovoza u poslijepodnevnim satima nasilno ušli u stan u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu 76-godišnjakinje iz kojeg su otuđili više bisernih ogrlica, naušnice i narukvice te novac.

Pohod su nastavili i idućeg dana, 11. kolovoza na području Pule, kada su u poslijepodnevnim satima nasilno, kroz kupaonski prozor, ušli u kuću za odmor u ulici Fojbon u kojoj su boravili njemački turisti gdje su otuđili novčanik sa manjim novčanim iznosom da bi potom iščupali digitalni sef koji se nalazio u ormaru nakon čega su se udaljili.

Istoga dana su u Ulici Monte Lesso ušli kroz balkonska vrata u apartman koji su koristili mađarski državljani te im iz torbe i novčanika otuđili nekoliko stotina eura, nakon čega su podesnim alatom i zavlačenjem pokušali otvoriti sef koji se nalazio u hodniku u ormaru u čemu nisu uspjeli, već su se udaljili.

Temeljem naloga nadležnog suda, izvršena je pretraga vozila koje osumnjičeni koriste te je pronađena veća količina novca u raznim valutama i apoenima, šest mobitela, razni nakit i priručni alat koji može poslužiti za izvršenje kaznenih djela. (iPress)