U petak, 30. kolovoza oko 11.40 sati na županijskoj cesti između Labina i Rapca, dogodila se prometne nesreća u kojoj je teže ozlijeđen vozač motocikla.

Nesreća se dogodila kada je 47-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom, slovenske registracijske oznake iz Labina prema Rapcu. Dolaskom do oštrog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja vozač je izgubio nadzor nad motociklom i pao u lizanju na suprotnu stranu kolnika, gdje je udario u automobil, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 35-godišnjak.

Vozač motocikla je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je teže ozlijeđen. Protiv njega će se, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pokrenuti prekršajni postupak.

Druga nesreća dogodila se 31. kolovoza oko 1.35 sati na Cesti prekomorskih brigada u Puli, kada je 37-godišnjak upravljao motociklom, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.44 promila. Budući da su njegove vozačke sposobnosti bile zbog toga bitno smanjene, neposredno prije dolaska do kružnog toka s Rizzijevom ulicom, kotačem je udario u rubnjak, a potom je motociklom prešao na otok za razdvajanje prometnih tokova i udario stup javne rasvjete i nosač putokazne ploče.

Vozač je u nesreći lakše ozlijeđen, a protiv njega se, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pokreće prekršajni postupak. (iPress)