U dane vikenda je na području PU istarske evidentirano 12 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena. Alkohol je evidentiran u četiri prometne nesreće.

Prometna policija je 15. rujna oko 1.40 sati na koniku ceste D-66 između Loborike i Marčane zatekla i kontrolirala automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak. Kontrolom je utvrđeno kako automobilom upravlja iako mu je izrečeno rješenje o poništenju vozačke dozvole poradi prikupljenih 12 negativnih bodova, dok je testiranje na droge odbio. Vozač je uhićen te mu je nadležni sud odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od pet dana.

Prometna policija je 16. rujna oko 00.20 sati na Medulinskoj cesti u Puli zaustavila i kontrolirala automobil karlovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak. Obavljenim nadzorom, utvrđeno je da upravlja automobilom dok su mu izrečene dvije zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozaču je ponuđeno testiranje na opojna sredstva ili lijekova u organizmu koje je isti izričito odbio. Muškarac je uhićen te tijekom jutra biti predan na nadležni sud. (iPress)