Državljanin Velike Britanije u dobi od 50 godina, koji se natjecao na triatlon utrci Ironman 70.3 u Poreču, preminuo je u nedjelju nakon što mu je pozlilo tijekom plivačkog dijela natjecanja, potvrdila je u nedjelju navečer istarska policija.  

Naime, policija je u nedjelju ujutro zaprimila dojavu da je u 9.55 sati jednom natjecatelju utrke Ironman u Poreču tijekom plivanja pozlilo, a potom je i preminuo nakon reanimacije koju su pokušali djelatnici Hitne medicinske pomoći ispred hotela Galiot.

"S dubokim žaljenjem potvrđujemo smrt sudionika utrke na Ironman 70.3 Poreč triatlonu. U posljednjem dijelu plivačke trase, spasilačka ekipa prepoznala je da natjecatelju treba medicinska pomoć. Osiguranje na plivačkoj trasi odmah je reagiralo te je natjecatelj prevezen iz mora na medicinsku točku, gdje mu je pružena hitna medicinska skrb. Nažalost, unatoč naporima medicinskog tima, natjecatelj je preminuo", naveli su organizatori u objavi na društvenim mrežama.

Neslužbeno se doznaje kako je do nesretnog slučaja došlo oko 150 metara od cilja plivačke etape. 

Inače, triatlon utrke 70.3 Poreč sastoji se od 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom te 21 kilometra trčanja.  (iPress)