S 1. siječnjem 2024. godine tvrtka “Vermilion Zagreb Exploration d.o.o.”, zajedno s Vukovarsko-srijemskom županijom i tvrtkom Plinacro, započet će s eksploatacijom plina iz bušotina Berak i Cerić 1, piše u petak Večernji list.

Riječ je o bušotinama napravljenima nakon istraživanja koje tvrtka “Vermilion Zagreb Exploration d.o.o.” provodi od 2019. na području Vukovarsko-srijemske županije.

– Provodimo istražne aktivnosti za koje imamo ugovore s Vladom RH. Poslije te dvije bušotine u planu je da se aktiviraju i bušotine Opatovac 1. i Novi Jankovci 1. gdje se također obavljaju istraživanja – rekao je Jeff Davies, izvršni direktor regije centralne i istočne Europe tvrtke “Vermilion Zagreb Exploration d.o.o.” a koji je jučer posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju.

U sklopu posjeta predstavnici tvrtke i Vukovarsko-srijemske županije obišli su i lokaciju istražne bušotine Opatovac 1. Kako je pojasnio zaposlenik tvrtke Duje Bakarić, trenutačno se buši na dubini od oko 700 metara te se radi na ispitivanju zaštite cijevi.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić kazao je kako je zadovoljan suradnjom s tvrtkom “Vermilion Zagreb Exploration d.o.o.”, donosi Večernji list. (Hina/foto novosti.hr)